Wedstrijden

Wil je alles weten over wedstrijdregels klik dan op de link .

Judoregels

Hier lees je alles over de gewicht en leeftijdsklasse.

Bij deelname aan ieder judotoernooi wordt iedere judoka ingedeeld in een leeftijdscategorie en gewichtsklasse. Aan iedere leeftijdscategorie zijn een aantal voorwaarden verbonden:

  1. – 20 jaar: Deelnemers dienen op 31 december van het lopende kalenderjaar niet jonger dan 15 jaar en niet ouder dan 19 jaar te zijn.
  2. – 17 jaar: Deelnemers dienen op 31 december van het lopende kalenderjaar niet jonger dan 14 jaar en niet ouder dan 16 jaar te zijn.
  3. – 15 jaar: Deelnemers dienen op 31 december van het lopende kalenderjaar niet jonger dan 12 jaar en niet ouder dan 14 jaar te zijn.
  4.  – 12 jaar: Deelnemers dienen op 31 december van het lopende kalenderjaar niet jonger dan 10 jaar en niet ouder dan 12 jaar te zijn.
  5.  – 10 jaar: Deelnemers dienen op 31 december van het lopende kalenderjaar niet jonger dan 8 jaar en niet ouder dan 10 jaar te zijn.
  6.  – 8 jaar: Deelnemers dienen op 31 december van het lopende kalenderjaar niet jonger dan 6 jaar en niet ouder dan 8 jaar te zijn.

In onderstaande tabel vindt u de gewichtsklassen voor mannelijke judoka’s:

Let op: Bovenstaande leeftijdscategorieën en gewichtsklassen gelden altijd bij toernooien die aangemeld zijn bij de JBN . Bij toernooien die niet zijn aangemeld, kunnen de gewichtsklassen afwijken van de hierboven genoemde gewichtsklassen.

In onderstaande tabel vindt u de gewichtsklassen voor vrouwelijke judoka’s:

Let op: Bovenstaande leeftijdscategorieën en gewichtsklassen gelden altijd bij toernooien die aangemeld zijn bij de JBN . Bij toernooien die niet zijn aangemeld, kunnen de gewichtsklassen afwijken van de hierboven genoemde gewichtsklassen.

* Eventueel aanpassen: bij toernooien met deelnemers onder of boven de gewichtsklassen
indeling, weinig of geen inschrijvingen een klasse toevoegen of weg laten.
** Deze gewichtsklasse is alleen voor wedstrijden die geen internationaal vervolg hebben

De trainers hanteren een indeling qua niveau van de vele toernooien die elk seizoen plaatsvinden.

Deze indeling is nodig om de veiligheid en het judoplezier van de judoka’s van JCK te waarborgen. Elk toernooi wordt aangeduid met een letter A+, A, B, C of D.

Een toernooi met de letteraanduiding “A+” is een toernooi van het hoogste niveau. Een toernooi met de letteraanduiding “D” is een toernooi van het laagste niveau.

okt
6
zo
2019
Kodokan witte banden toernooi 6-10-2019 @ Kodokan Dojo
okt 6 hele dag

Kodokan witte banden toernooi

Op 6 oktober 2019 vindt ons witte banden toernooi weer plaats.

De inschrijving sluit op zondag 15 september 2018.

Ook dit jaar wordt het toernooi weer in onze dojo gehouden. De ouders
kunnen dus dicht langs de mat zitten.

De toegang is € 7,50.

We hopen net als in alle voorgaande edities weer op veel deelnemers.
Doordat het in onze dojo is, sluit de inschrijving bij 120 deelnemers.
Zorg dus dat je op tijd bent met inschrijven voor dit unieke toernooi
uitsluitend voor witte banders en voor judoka’s geboren van 2008 t/m 2014

Tot 6 oktober!

De gegevens van de judoka’s worden uitsluitend gebruikt om de judoka’s in te delen. Na afloop van het toernooi zullen alle gegevens verwijderd worden. Met de deelname aan dit toernooi gaat de judoka akkoord dat er mogelijk foto’s geplaatst worden op de website van SV Kodokan. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan foto’s van de prijswinnaars, sfeerimpressies van het toernooi of overzichtsfoto’s.

Inschrijfformulier