Wedstrijden

Wil je alles weten over wedstrijdregels klik dan op de link .

Judoregels

Hier lees je alles over de gewicht en leeftijdsklasse.

Bij deelname aan ieder judotoernooi wordt iedere judoka ingedeeld in een leeftijdscategorie en gewichtsklasse. Aan iedere leeftijdscategorie zijn een aantal voorwaarden verbonden:

  1. – 20 jaar: Deelnemers dienen op 31 december van het lopende kalenderjaar niet jonger dan 15 jaar en niet ouder dan 19 jaar te zijn.
  2. – 17 jaar: Deelnemers dienen op 31 december van het lopende kalenderjaar niet jonger dan 14 jaar en niet ouder dan 16 jaar te zijn.
  3. – 15 jaar: Deelnemers dienen op 31 december van het lopende kalenderjaar niet jonger dan 12 jaar en niet ouder dan 14 jaar te zijn.
  4.  – 12 jaar: Deelnemers dienen op 31 december van het lopende kalenderjaar niet jonger dan 10 jaar en niet ouder dan 12 jaar te zijn.
  5.  – 10 jaar: Deelnemers dienen op 31 december van het lopende kalenderjaar niet jonger dan 8 jaar en niet ouder dan 10 jaar te zijn.
  6.  – 8 jaar: Deelnemers dienen op 31 december van het lopende kalenderjaar niet jonger dan 6 jaar en niet ouder dan 8 jaar te zijn.

In onderstaande tabel vindt u de gewichtsklassen voor mannelijke judoka’s:

Let op: Bovenstaande leeftijdscategorieën en gewichtsklassen gelden altijd bij toernooien die aangemeld zijn bij de JBN . Bij toernooien die niet zijn aangemeld, kunnen de gewichtsklassen afwijken van de hierboven genoemde gewichtsklassen.

In onderstaande tabel vindt u de gewichtsklassen voor vrouwelijke judoka’s:

Let op: Bovenstaande leeftijdscategorieën en gewichtsklassen gelden altijd bij toernooien die aangemeld zijn bij de JBN . Bij toernooien die niet zijn aangemeld, kunnen de gewichtsklassen afwijken van de hierboven genoemde gewichtsklassen.

* Eventueel aanpassen: bij toernooien met deelnemers onder of boven de gewichtsklassen
indeling, weinig of geen inschrijvingen een klasse toevoegen of weg laten.
** Deze gewichtsklasse is alleen voor wedstrijden die geen internationaal vervolg hebben

De trainers hanteren een indeling qua niveau van de vele toernooien die elk seizoen plaatsvinden.

Deze indeling is nodig om de veiligheid en het judoplezier van de judoka’s van JCK te waarborgen. Elk toernooi wordt aangeduid met een letter A+, A, B, C of D.

Een toernooi met de letteraanduiding “A+” is een toernooi van het hoogste niveau. Een toernooi met de letteraanduiding “D” is een toernooi van het laagste niveau.

mrt
22
zo
2020
23e Wim van Gelderen Memorial Toernooi 22-03-2020 @ Sportcentrum de Kloek
mrt 22 hele dag

Beste sportvrienden,

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor het 23e Wim van Gelderen Memorial Toernooi op zondag 22 maart 2020 in Middenbeemster. Dit toernooi is bedoeld voor recreatieve judoka’s van 4 tot en met 14 jaar. Maximaal blauwe band met bruine slip.

Wedstrijdlocatie: Sportcentrum de Kloek Insulindeweg 11,  1462 MJ Middenbeemster

Datum: 22 maart 2020

Inschrijfgeld: € 7,50 per judoka

Entreegeld: deelnemers gratis, overige bezoekers €1,00

Max. inschrijving: per deelnemende club max. 25 leden.

Sluitingsdatum: zaterdag 22 februari 2020 

Recreatief: Dit toernooi is bedoeld voor de recreatieve judoka. Wij bedoelen hiermee de judoka die gemiddeld 1 keer per week traint (soms 2) en niet aan districtswedstrijden of gelijkwaardige toernooien deelneemt of op wedstrijdniveau kan meedoen.

Inschrijving Inschrijvingen via onderstaand inschrijfformulier.

Coaching / Begeleiding: Op elke 10 deelnemers krijgt elke club één coachkaart met een maximum van 2 coachkaarten. (Graag vooraf vermelden hoeveel coaches en naam)

Systeem / indeling: De deelnemers worden ingedeeld in poules waarbij geprobeerd wordt om elke judoka minimaal 3 wedstrijden te laten draaien. De indeling gebeurt aan de hand van de inschrijvingen naar jongens/meisjes, leeftijd (de leeftijd volgens JBN, geboortejaar bepaalt de leeftijd), gewicht en indien mogelijk naar band. De indeling en programma worden uiterlijk één week van tevoren naar u opgestuurd.

Prijzen: Elke poule heeft 1 eerste, 1 tweede, en een gedeelde derde plaats (elke deelnemer is minimaal derde en krijgt hiervoor ook de bijbehorende prijs)

Wedstrijdreglement: Er wordt in principe gewerkt met het jeugd wedstrijdreglement van de JBN. In alle gevallen geldt (per poule) de wedstrijdregels wat van toepassing is voor de jongste deelnemer.

Wedstrijdtijd: De wedstrijdtijd is 2 minuten (jeugd), zonder golden score.

Arbitrage: De wedstrijden worden geleid door officiële JBN-scheidsrechters. Alle beslissingen genomen tijdens de wedstrijden zijn niet voor discussie vatbaar.

Aansprakelijkheid: De Stichting Fun & Fit en Budocentrum Fun & Fit zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade, diefstal of ongevallen, in welke vorm dan ook, op deze wedstrijddag.

Foto en Video: Tijdens het toernooi kunnen opnames worden gemaakt. Uw zoon/dochter kan op deze foto’s (en soms in video’s) te zien zijn. Foto’s en video’s worden gebruikt voor promotie en historisch archief van onze club. Door uw inschrijving voor dit toernooi gaat u akkoord met het gebruik van deze foto en video opnames voor promotie en historisch archief van het WvG Memorial toernooi.

Met sportieve groet,

Kees Tol Wedstrijdsecretariaat Budocentrum Fun & Fit

Inschrijformulier

 

apr
19
zo
2020
Tonny Wagenaar wit en gele banden toernooi – 19 april 2020 @ sportschool - Warner Salomons
apr 19 hele dag

Beste judoka’s

Hierbij zijn jullie uitgenodigd voor het Tonny Wagenaar toernooi
voor witte en gele banden met geboortejaren 2014 t/m 2006.

Op 19 april 2020 zijn jullie welkom in onze dojo op Blooksven 10 in Zaandam.

Er wordt gestreden in poeltjes met of zonder samenvoeging.

Het inschrijfgeld € 6,50 op de wedstrijddag als club in een envelop met clubnaam inleveren aan de balie.

Uiterste inschrijfdatum 22 maart 2020.

Inschrijfformulier