Judo

Judo is een technische en tactische vaardigheid sport, uitgevonden door een Japanse pedagoog om te dienen als methode voor fysieke en mentale opvoeding en pas later uitgegroeid tot de sport zoals wij die nu kennen.

Het Judo zoals wij dat nu kennen is door alle jaren heen een fantastische methode gebleken in de opvoeding van en het ontwikkelen van fysieke, sociale en mentale opvoeding.

Stoeien met spelregels zoals wij beginnen bij de allerkleinste en wat uiteindelijke uitgroeit tot een mooie ontwikkeling waarin alle facetten samenkomen.

In het judo gebruik je de kracht van je tegenstander om hem te overwinnen, daarbij maak je gebruik van worpen, grepen en controletechnieken. Door judo te beoefenen word je sterker, je krijgt meer zelfvertrouwen, je leert positief en oplossingsgericht denken,je word sneller en verbeterd je motoriek en er zijn nog zoveel meer dingen die een positieve bijdrage bijdrage leveren, je moet het gewoon ervaren.
Dit alles vergt geduld, toewijding, nieuwsgierigheid en vooral doorzettingsvermogen zowel van de judoka als van de ouders.
Door veel en vaak te oefenen word het judo elke keer weer een beetje leuker en spannender, maar het belangrijkste is wel dat je blijft doorgaan, judo leer niet in een paar maanden.

Of je nu groot of klein bent,licht of zwaar, er is veel respect voor elkaar en zo kan ook iedereen met elkaar goed trainen en oefenen. Daarom is judo ook een sport geschikt voor meisjes en jongens er word dan ook gemengd getraind.
ook als je bij een ander club heb getraind of je bent er een poosje uit geweest bij ons ben je van harte welkom.

We trainen allemaal in hetzelfde soort pak “Het Judopak” in de training altijd wit en pas vanaf het behalen van een Nederlands kampioenschap word er ook blauw gedragen.

Geef je op voor een gratis proefles en ervaar de mogelijkheden en het plezier van deze sporten.

Recreatief judo

judo-jochie-5-12-2013

Bij recreatief judo voor kinderen vanaf 5 jaar staat plezier maken op de eerste plaats, maar ook het aanleren van discipline, samenwerken, respect en vooral goed jezelf leren kennen.

De technische vaardigheden worden in deze leeftijdscategorie wat meer uitgelicht en tijdens de examen dient het geleerde getoond te worden aan de examinator.

Ieder kind is uniek en zo bekijken we de ontwikkeling ook, iedereen ontwikkeld zich naar eigen kunnen en op zijn eigen tempo.

Geef je op voor een gratis proefles en ervaar de mogelijkheden en het plezier van deze sport.

Judo 16+

Doelgroep: voor volwassenen.

Van beginners tot ver gevorderd, we trainen allemaal samen, heb je eenmaal je bruine band en wil je verder dan gaan wij naar de dan training groep en gaan we ook bij andere trainers meelopen om het behalen van je nieuwe dan graad goed voor te bereiden.

Geef je op voor een gratis proefles en ervaar de mogelijkheden en het plezier van deze sporten.

Wedstrijdjudo

Doelgroep: kinderen vanaf 6 jaar.

Competitie, voor de één een uitdaging voor de ander een angstig onderdeel.

Bij onze sportschool worden de kinderen hiervoor gevraagd , dit alleen na een gedegen beoordeling door de hoofddocent/coach, deze heeft daarvoor een gedegen opleiding gevolgd en heeft ook de kennis en vaardigheden om zeer goed te kunnen inschatten welk kind op welk niveau aan wedstrijden kan meedoen. Of je komt van een andere club en je wilt het wat rustiger aan doen, ook dan ben je bij ons welkom

In de trainingen leren de kinderen om te gaan met de wedstrijdreglementen, de scheidsrechter en de omstandigheden , ook oefenen zij met elkaar hoe je een wedstrijd moet spelen.
Het spelen van de wedstrijd en het plezier hebben in het doen van wedstrijden staat bij ons voorop.
Uitnodiging voor deze training is altijd in overleg met de ouders.
Is er eenmaal voldoende ervaring , kennis en kunde opgebouwd  dan pas kan gesproken gaan worden over uitbreiding van de trainingen.

Blijkt een judoka over exceptioneel talent te beschikken dan zullen wij dat koesteren en hebben wij de mogelijkheden om dit tot volle bloei te laten komen op een manier die voor de judoka in elke fase van de ontwikkeling aanvaardbaar en mogelijk is.

Indeling in leeftijd

Wanneer is een judoka een mini, een A-Pupil, een B-pupil, -15 enz?
  • Mini’s zijn judoka’s in de leeftijdscategorie -8. Je zit in deze categorie t/m het kalenderjaar dat je 7 wordt.
  • Pupillen A  zijn de judoka’s in de leeftijdscategorie -10. Je zit in deze categorie t/m het kalenderjaar als je 9 wordt.
  • Pupillen B zijn de judoka’s in de leeftijdscategorie -12. Je zit in deze categorie t/m het kalenderjaar als je 11 wordt.
  • In de categorie -15 zit je t/m het kalenderjaar als je 14 wordt.
  • In de categorie -17 zit je t/m het kalenderjaar als je 16 wordt.
  • In de categorie -20 zit je t/m het kalenderjaar als je 19 wordt.

Geef je op voor een gratis proefles en ervaar de mogelijkheden en het plezier van deze sporten.